Process

Dra igang et community

Tydeliggjør neste steg og skap progresjon i utforskning og etablering av et community eller en dialog. Unngå at en tanke om å komme sammen med andre mennesker bare blir liggende på tegnebrettet, eller å samle folk med for ulik motivasjon for å samles.

Copy to your organization

Identifiser et community-behov

Gjennom observasjon og dialog med folk, utvikle en forståelse for deres behov/savn/interesser som kan motivere de til å komme sammen med andre mennesker.

Lag et utkast til et community 1

Lag et grovt omriss av communityets identitet og formål.

Rekrutter ambassadører

Identifiser og rekrutter noen få personer som deler din visjon og kan fungere som ambassadører for communityet.

Avhold introduksjonsmøter

Organiser små, uformelle møter eller online samtaler med ambassadørene for å forklare tanken bak, få tilbakemeldinger og spisse konseptet.

Etabler en "definition of done"

Identifiser hva som trenger å være på plass for at første "offisielle" møte kan avholdes. Eksempelvis antall deltagere, fasiliteter, agenda, etc.

Utform en community presentasjon

Basert på community-skissen, lag en beskrivelse av communityet som ambassadørene kan dele med folk som ønsker å lære mer og eventuelt melde sin interesse for deltagelse.

Rekrutter deltagere

Ambassadørene har øyne og ører åpne for potensielt relevante deltagere og spiller inn/inviterer disse.

Avhold første møte

Gjennomfør første møte. Innhent nye deltageres motivasjon for å delta og hva slags utbytte de håper på. Lær fra tilbakemeldingene og gjennomføringen til å forbedre og spisse kommende treff.