Solution

Bedre svar fra ChatGPT med AI maler

AI maler hjelper deg å få bedre svar fra AI på kortere tid, og dele kunnskap med teamet ditt om til hva og hvordan AI-teknologien kan nyttegjøres best mulig for dere.

Situasjon

Du ønsker å ligge i forkant av teknologi-utviklingen og bruker ChatGPT aktivt i arbeidshverdagen til å avlaste kognitivt arbeid.

Du har en ambisjon om å forstå hvordan teknologien kan brukes mest mulig effektivt av deg selv og menneskene du har ansvaret for.

Utfordring

Som en regelmessig bruker av ChatGPT har du fått merke at kvaliteten på svarene du får kan variere mye.

Noen ganger blir svarene for generiske og overordnede, mens andre ganger må du bruke mye tid og gå mange runder frem og tilbake for å få responsen du er på jakt etter.

Rotårsak

Mye av dette problemet kan motvirkes ved å gi AI bedre og tydeligere bestillinger.

Jo tydeligere og mer utfyllende en bestilling er, jo bedre forutsetning har ChatGPT for å gi deg et godt svar.

Løsning

Ved å bruke AI maler blir vi mer bevisst på hva som er motivasjonen vår for å oppsøke AI, hva vår bestilling er, og hvordan vi kan formulere bestillingen slik at leveransen blir best mulig.

En AI mal er gjenbrukbar instruks som du kan bruke til å be f.eks ChatGPT eller en annen prompt-basert AI om å utføre en spesiell type oppgave.

Eksempler

Du kan finne eksempler på AI maler ved å gå til Wecomplish-biblioteket og velge AI maler. Her kan du søke opp en konkret mal eller filtrere på type mal.

Bruk

Gå inn på AI-malen du ønsker å bruke (eksempelvis Forstå et begrep eller konsept) og trykk på "Lag prompt". Du vil da bli bedt om å fylle ut plassholder-feltene i malen.

Når det er gjort vil du få en ferdig formet prompt som du kan kopiere og lime inn i ChatGPT.

Egne maler

For å utvikle, dele og foredle dine egne AI-maler for deg selv eller ditt eget team, opprett en gratis demo av Wecomplish-plattformen.