Role

Romkamerat

Dele bopæl med andre på en hensynsfull måte.

Copy to your organization

Holde et normalt lydnivå

Ikke vær den som spiller alt for høy musikk og har lyden på TVen alt for høyt. Blir dette gjentakende i kollektivet vil du irritere, ikke bare de du bor med, men kanskje til og med naboene. Av respekt senk lyden til et normalt lydnivå. Høy lyd kan også være skadelig for hørselen, så om du ikke gjør det for andre, gjør det for deg selv i det minste.

Kilde: Studenttorget

Hensynta andre når du har/ønsker besøk

Husk at det er ikke bare du som bor i leiligheten. Vis respekt for de andre og spør om det er greit at du får besøk. Som regel vil de si ja og da er det greit. Det er kanskje greit å ikke ha noen på besøk hver dag, for det kan skape irritasjon i kollektivet. Skal du ha vors, hør med de andre om det er greit og informer om hvilken tid som er relevant av hensyn til de andre, i tilfelle en av romkameratene skal på jobb tidlig dagen derpå.

Kilde: Studenttorget

Spør om lov før du låner ting

Selv om du kanskje låner ting bort med glede, er det ikke sikkert alle synes det er like greit å dele på sitt, så ikke lån uten at du vet det er greit. Sier romkameraten din nei, legg det fra deg og finn noe annet. Hvis romkameraten din sier ja, sørg for at du returnerer det i samme tilstand, så om det skulle være en genser, vask den før du gir den tilbake.

Kilde: Studenttorget